bouwsystemen

Opening KTS Teylingen College

gv-voorhout-5637_norbert_van_onna-copy-large

Op 11 mei was de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw voor KTS Teylingen door gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Kees van Velzen en schooldirecteur Ton de Groot. De gehele dag heeft ook voor de leerlingen in het teken gestaan van feest en verkeersveiligheid!

Tijdens de officiële opening was onze projectleider Gerrit Fokke aanwezig namens De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V. en werd ook nog even in het zonnetje gezet.

opening Teylingen

Wij zijn trots op dit mooie schoolgebouw en feliciteren het Teylingen College met de nieuwe huisvesting!

bouwsystemen
bouwsystemen
bouwsystemen
GV-Voorhout-5739_Norbert_van_Onna copy (Large)
Meer informatie:

Lees hier meer over de opening van de nieuwbouw op de site van het Teylingen College.

Meer informatie over dit project, bekijk ons projectblad ‘Permanente onderwijshuisvesting – Teylingen College KTS

GV-Utrecht-5919_Norbert_van_Onna copy (Large)

Sluit uw huisvesting aan bij de leerlingprognose schooljaar 2017-2018 en verder?

GV-Utrecht-5919_Norbert_van_Onna copy (Large)

De open dagen zijn achter de rug, aanmeldingen komen binnen, de leerlingprognose is gemaakt en de formatieraming is in ontwikkeling. Is het schoolgebouw nog passend? Is de verwachting dat uw school de komende jaren extra ruimte nodig heeft? Dan bent u geholpen met goede tijdelijke huisvesting. Dat moet een stimulerende omgeving zijn, waarin het onderwijzend personeel én de leerlingen prettig kunnen werken en leren.

Flexibele huisvestingsoplossingen

De ervaring leert dat tijdelijk vaak langer is dan verwacht. Reden om vooral niet in te boeten op kwaliteit en comfort. De oplossingen voor tijdelijke huisvesting van De Groot Vroomshoop zijn van hoge kwaliteit en doen niet onder voor een permanent gebouw. Wij kijken vooruit en bieden flexibele oplossingen die naar behoefte getransformeerd, verplaatst of hergebruikt kunnen worden. Binnen budget gaan wij verder dan het Bouwbesluit ons voorschrijft. We realiseren een gezond onderwijsklimaat. Onze huisvestingsoplossingen passen in het streven naar ‘Frisse Scholen’.

Bekijk onze referenties ter inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.

GV-Zevenb-1188-NvO
GV-Lelystad-1818-NvO
GV-Utrecht X11-9179_Norbert_van_Onna copy (Large)
GV-A-4213-NvO
GV-Z-1217-NvO
Zutphen
HAVOtop-slider site
DSC_0007
Bouwsystemen_studenten_migranten
buildingholland

Bezoek ons op de Building Holland ‘Het innovatie-event’

buildingholland

Building Holland is een driedaags evenement in de RAI Amsterdam waar innovatieve partijen samen bouwen aan de toekomst van Nederland. Het evenement vindt plaats van 11 t/m 13 april. Dit jaar is het thema ‘(RE)BUILDING THE FUTURE’.

De Groot Vroomshoop Groep is als innovatieve bouwer ook te vinden op de Building Holland. Hier staan wij op de Innovatie Boulevard van VolkerWessels – stand 10.024 – samen met onze zusterondernemingen. Via innovaties laten we zien hoe VolkerWessels-ondernemingen “Samen bouwen aan een betere levenskwaliteit”.

VW bouwt aan betere leefomgeving
eenVolkerWesselsonderneming-vierkant
_vierkant
finch-buildings-10-07-2016_0100-hr-2
MorgenWonen
zuiverwonen-vierkant
Gratis toegang?

Registreer u snel en eenvoudig via deze link

Data en tijden:

Dinsdag 11 april 2017: 12.00 tot 18.00
Woensdag 12 april 2017: 10.00 tot 18.00
Donderdag 13 april 2017: 10.00 tot 18.00

Locatie:

RAI Amsterdam (hal 9 en hal 10, Entrance C)
Europaplein
1078 GZ Amsterdam
Stand 10.024

Tot ziens op de Innovatie Boulevard!

BSY-hoogste punt delftsplein Haarlem (5)

Hoogste punt tijdelijk wooncomplex in Haarlem bereikt

BSY-hoogste punt delftsplein Haarlem (5)

Op woensdagmiddag 22 maart is het hoogste punt van de 160 tijdelijke woningen aan het Delftplein in Haarlem bereikt. De officiële handeling, bestaande uit het plaatsen van een gevelelement, werd uitgevoerd door Chris Schaapman, directeur-bestuurder van Elan Wonen, onze algemeen directeur Wim Sturris en wethouder Jeroen van Spijk.

 

Snelle realisatie

Wethouder Jeroen van Spijk: “Door de snelheid van dit project helpen we Haarlem met de huisvesting van statushouders en het oplossen van het grote tekort aan sociale huurwoningen in de stad, met name voor starters. Haarlem kiest bewust voor de 50/50-verdeling om het maatschappelijk draagvlak voor de opvang van statushouders te versterken: voor beide groepen woningzoekenden doen we evenveel om de huidige woningnood te verkleinen.”

BSY-hoogste punt delftsplein Haarlem (7)
BSY-hoogste punt delftsplein Haarlem (8)
BSY-hoogste punt delftsplein Haarlem (14)

Kwalitatief goede woningen

Chris Schaapman: “Hoewel we vanzelfsprekend op zoek waren naar een betaalbare oplossing, staat Elan Wonen bekend om de goede kwaliteit. We willen kwalitatief goede woningen verhuren en de tijdelijke woningen van De Groot Vroomshoop passen binnen deze ambitie. De hoogwaardige uitstraling aan de buitenkant maakt ze woonwijkproof. Ze voldoen aan alle bouweisen. En ook van binnen zijn de woningen prima in orde. De units zijn niet heel groot of heel luxe, maar kwalitatief wel goed en dat was precies wat wij wilden. Bovendien hebben we samen overlegd over de optimale indeling van bijvoorbeeld het keukenblok en de natte cel. Het is goed om te zien dat onze inbreng daadwerkelijk wordt meegenomen tijdens de bouw van de tijdelijke woningen”.

 

Duurzame oplossing

Doordat het tijdelijke wooncomplex wordt opgebouwd uit hergebruikte elementen is het niet alleen een betaalbare oplossing met een snelle levertijd maar is het ook nog eens een hele duurzame oplossing.

BSY-hoogste punt delftsplein Haarlem (13)

Meer informatie:

Chris Schaapman heeft ook een goede referentie afgegeven in onze campagne Samen de wijk-in.nl: bekijk het filmpje op samendewijk-in.nl.

Samendewijk-in

Ook op de site van Elan Wonen en op de site van de Gemeente Haarlem is meer informatie te vinden over dit project.

Finch-Leiden-Opening 2

Eerste Finch woonstudio’s geopend in Leiden

Finch-Leiden-Opening 2

Leiden is sinds 4 maart een bijzonder wooncomplex rijker. Aan de Sumatrastraat zijn zestien Finch woonstudio’s van Woningstichting Ons Doel geopend. De belangstelling voor de officiële opening en een rondleiding door de massief houten studio’s was groot onder buurtbewoners en andere betrokkenen en genodigden.

Samenwerking

Finch is een duurzaam modulair bouwsysteem, ontwikkeld door Finch Buildings, voor binnenstedelijke inbreiding, tijdelijke en permanente huisvesting. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen bouwt de modules van massief hout. De bedrijven gingen samen het commerciële traject in. Woningstichting Ons Doel was van meet af aan gecharmeerd van Finch woonstudio’s, vooral om het duurzame karakter en de verplaatsbaarheid van de modules.

Duurzaam

De woonstudio’s zijn ‘all-electric’, hebben triplebeglazing, zijn volledig van hout gemaakt, zijn prefab ontwikkeld en hebben een energie-index 0,77. “Essentieel”, volgens projectmanager Erwin Slagboom: “Deze is direct gekoppeld aan de verhuurprijs. Laten we de huizen nu al voldoen aan hogere normen dan de vereiste normen, is de  stap naar ’nul op de meter’ straks snel en relatief eenvoudig te maken. Woningcorporaties ontvangen een energieprestatievergoeding voor huizen die aan de ’nul op de meter’-norm voldoen. Finch is bij uitstek geschikt om dit te realiseren!”

Verplaatsbaar

Hoewel de  woonstudio’s minimaal 40 jaar meekunnen, voorzien ze in een tijdelijke woonbehoefte. De kwaliteit van permanente woningen dus, op een tijdelijke locatie. Zo worden de woonstudio’s aan de Sumatrastraat nu ingezet voor een begeleid wonen project voor mensen die om uiteenlopende redenen dakloos geweest zijn. Over drie jaar maken deze plaats voor nieuwbouw en worden de modules verplaatst naar een nieuwe plek in Leiden om een andere woonbehoefte te vervullen.

Finch-Leiden-Opening 1
Finch-Leiden-Opening 3