nieuwbouwproject Redute in Tiel

Langs de Waal in Tiel, in het groen en op loopafstand van het centrum openbaart zich binnenkort een nieuwe wijk: Redute. In een parksetting worden 43 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.
De Groot Vroomshoop Houtbouw gaat voor 27 rijwoningen, verdeeld over 4 rijen van 5 tot 8 woningen, daken en bergingen realiseren in opdracht van Groothuis Wonen dat deel uitmaakt van TBI. We verzorgen zowel de engineering als de productie in dit project.

Zeventienvoudige berging

In opdracht van Boswijk Bouw BV levert De Groot Vroomshoop Houtbouw bergingen in Almere. De uitdaging in dit project is dat de berging zeventienvoudig is, een stuk gecompliceerder dan de enkele of dubbele bergingen. We geven de bergingen een andere uitstraling dan ons standaard vurenhout en passen een Platewood Frake toe: een snelgroeiende loofhoutsoort, afkomstig uit verantwoord beheerde gecertificeerde bossen. De uitstraling hiervan is exotisch, strak, stijlvol en modern. Het is zeer stabiel en onderhoudsarm.

Meervoudige bergingen in Zaltbommel

Van ketenpartner Hendriks Coppelmans krijgt De Groot Vroomshoop Houtbouw dit jaar verschillende werken in opdracht, allemaal nieuwbouwprojecten. Een mooi voorbeeld zijn de meervoudige bergingen met bruin rabat die we leveren in de Waluwe in Zaltbommel. In oktober ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe huurwoning van Woonline. Bijzonder in dit project is de diversiteit in woningen en bewoners. Het woonprogramma bestaat uit 12 studio’s voor jongeren onder de 23 jaar, 6 reguliere huizen, 1 grote vrije sector huurwoning en huisvesting voor Buurtzorg Jong Zaltbommel.

Cascade Deventer

Project Cascade ligt aan de rand van Deventer in de groene woonwijk Spikvoorde. Voor de 5 bijzondere, stijlvolle geschakelde villa’s en 4 riante vrijstaande woningen levert De Groot Vroomshoop Houtbouw in opdracht van onze vaste relatie Hegeman Bouwgroep prefab daken, gevels en voorzetwanden.

Energieneutrale en aardbevingsbestendige school

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen mag de nieuwe school in Scheemda ontwerpen en bouwen. Dit is het resultaat van de aanbestedingsprocedure. De gemeenteraad van Oldambt heeft besloten om extra investeringskrediet beschikbaar te stellen voor het bouwen van een energieneutrale en aardbevingsbestendige school. De toekomstige gebruikers van de brede school mogen meepraten over de precieze invulling van de ruimten. De nieuwe brede school is hierdoor herkenbaar als één schoolgebouw, maar de  gebruikers kunnen de ruimten die ze gebruiken een eigen inrichting geven. De oplevering van de brede school in Scheemda is gepland in het voorjaar van 2020.

Complexe gevel in Arnhem

Wessels Rijssen gunt De Groot Vroomshoop Houtbouw de opdracht gevels te produceren en te monteren voor het nieuwe appartementencomplex Bartok in Arnhem. De Groot Vroomshoop is een vaste leverancier van Wessels. Omdat we al in een vroeg stadium mee kunnen denken en ruime ervaring hebben met BIM, kiest de opdrachtgever voor ons. We realiseren gevelelementen, een binnenring en buitengevel met een hoge complexiteit. Het gebouw verrijst op een relatief kleine  inbreidingslocatie wat een uitdaging op zich is.

Fijn Wonen Concept

De Groot Vroomshoop Houtbouw is ketenpartner van Van Wijnen in het Fijn Wonen Concept. Wij leveren de daken en bergingen. Van Wijnen realiseert 1 woning per dag. De capaciteit wordt volgend jaar opgeschroefd naar 2 tot 3 woningen. Werk aan de winkel dus, ook voor ons! Mooie uitdaging is bovendien dat we mee mogen denken over de inzet van een warmtepomp bij onze bergingen.

Sportcomplex in Valkenswaard

’Een sfeervol gebouw, toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers’, dat is het sportcomplex De Wedert 2.0 Valkenswaard. In opdracht van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V. gaat De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies houten liggers leveren van 30 meter lang met een maximale hoogte van 2,84 meter voor een nieuw sportcomplex. Vooral een logistieke uitdaging! Vaessen richt zich vooral op bouwwerken voor sport, onderwijs en de brandweer en daar sluiten onze producten goed bij aan. Het complex is ontworpen door Slangen+Koenis architecten.