Basisschool Klein Amsterdam

Met de bouw van deze basisschool in Amsterdam introduceren we een unieke huisvestingsoplossing: toekomstgerichte modules van hout. Ons nieuwe bouwsysteem Modulinn®

In samenwerking met SeArch Architecten en basisschool Klein Amsterdam hebben we dit unieke concept voor basisschool Klein Amsterdam gecreëerd. We bouwden een school die is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules. Hierdoor kan de school gemakkelijk worden gedemonteerd, verplaatst, vergroot en uitgebreid. Zo kan de opdrachtgever flexibel inspelen op groei en krimp.

Met dit nieuwe bouwconcept, dat trouwens ook uitermate geschikt is voor de zorg en het bedrijfsleven, bouwen wij duurzaam, circulair en CO2-negatief en laten we zien dat architectuur, verplaatsbare huisvesting en permanente kwaliteit prima samengaan!

Bekijk hier het bouwproces van productie tot oplevering!

Foto’s: egbertdeboer.com

Semipermanente woningen in Drachten

In opdracht van Accolade hebben wij 24 semipermanente appartementen aan de Stationsweg in Drachten gerealiseerd. Accolade en de gemeente Smallingerland hebben de handen ineen geslagen om aan het tekort aan woonruimte voor jongeren, kleine huishoudens en statushouders tegemoet te komen. Er geldt een tijdelijke huurovereenkomst van vijf tot zeven jaar. Zo blijft dit gebouw beschikbaar voor deze doelgroep.

Deze tweekamerappartementen zijn speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 18 t/m 27 jaar. Hieronder vallen ook vluchtelingen met een verblijfsstatus. Omdat het moeilijk in te schatten is of de vraag naar woningen voor deze doelgroep blijvend is, heeft de woningcorporatie ervoor gekozen om de woningen te realiseren in semipermanente huisvesting voor een periode van 10 jaar.

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in goed overleg met opdrachtgever Accolade het gehele traject in eigen beheer verzorgd, van ontwerp tot realisatie. Zo zijn de tweekamerappartementen uitgerust met een keukenblokje, aparte badkamer en slaapkamer. Tussen de twee gebouwen is een transparante overkapping en een overdekte fietsenstalling gerealiseerd en er zijn terrasschermen geplaatst. De moderne gevelafwerking zorgt voor een gebouw met een mooie frisse uitstraling.

Samen de Wijk-In met Woningcorporatie Accolade.

Wij gingen Samen de Wijk-In met Dienke Slatman van Woningcorporatie Accolade.

Bekijk hieronder de video.

Foto’s: Egbertdeboer.com

Migrantenhuisvesting ’t Veld

Van opdrachtgever A.S. De Boer B.V. in het Noord-Hollandse ’t Veld, kreeg De Groot Vroomshoop Bouwsystemen de opdracht om vier gebouwen te realiseren voor arbeidsmigranten. (meer…)

Woonzorgcomplex

Als zorgaanbieder Cosis met grote spoed op zoek moet naar een nieuwe woonplek voor 27 oudere bewoners met een verstandelijke beperking, komt woningcorporatie Domesta onmiddellijk in actie. Via een marktverkenning wordt naar een partij gezocht die de gewenste wooneenheden niet alleen snel, duurzaam en betaalbaar kan realiseren. Ook moeten de toekomstige bewoners en Cosis inspraak hebben in het eindresultaat. Domesta-directeur Bert Moormann: ‘En zodoende kwamen we uit bij De Groot Vroomshoop Bouwsystemen.’

Bert Moormann: ‘Domesta is een ondernemende, maatschappelijk gedreven woningcorporatie die betaalbare huizen aanbiedt aan mensen met een beperkt budget of een zorgvraag. We hebben ongeveer 10.000 huurwoningen in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogenveen in onze vastgoedportefeuille. En het geld dat we verdienen, besteden we aan het duurzamer en betaalbaarder maken van deze woningen. Ons motto luidt namelijk: ‘ruimte om te leven’, zowel fysiek in de vorm van een huis om in te leven, maar ook financieel door woonlasten als huur- en energiekosten zo laag mogelijk te houden.’

Meest geschikte bouwconcept

‘Onze relatie met zorgaanbieder Cosis mag je redelijk intensief noemen. Cosis huurt meerdere panden en huizen van ons en de samenwerking verloopt prima. Zij hebben kennis op het gebied van zorg en wij op het gebied van huizen en die combi heeft al diverse successen opgeleverd. Dus toen wij hoorden dat Cosis voor 27 cliënten met een verstandelijke beperking een nieuwe woonplek zocht, zijn we direct aan de slag gegaan. We hebben een grondpositie aan de dr. G. H. Amshoffweg in Hoogeveen gekocht en zijn tegelijkertijd gaan kijken welke partij snel een goed gebouw kon leveren dat aan al onze wensen voldeed.’

Specifieke wensen en eisen

‘Allereerst hadden we namelijk te maken met grote tijdsdruk, aangezien het nieuwe woonzorgcomplex binnen een zeer kort tijdsbestek moest worden gerealiseerd. Daarnaast bleek de grond op de betreffende locatie dermate slap, dat een heifundatie noodzakelijk was. Verder hadden wij de eis dat het complex eenvoudig omgebouwd kon worden, mocht het pand in de toekomst een nieuwe bestemming krijgen. Ook moesten de eenheden voldoen aan de specifieke wensen en eisen rondom zorgappartementen, zoals brand- en waterveiligheid. En zoals gezegd wilden we graag dat de toekomstige bewoners en Cosis inspraak zouden krijgen tijdens het hele traject. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen kwam als beste kandidaat uit de bus.’

Verrassend eindresultaat

‘Eerlijk gezegd zijn we blij verrast door het eindresultaat, en dat maak je niet vaak mee bij een bouwproject. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft perfect met alle betrokken partijen gecommuniceerd. Hierdoor kregen we niet alleen heel vlot de bouwvergunning van de gemeente Hoogeveen, het zorgde er ook voor dat de toekomstige bewoners en Cosis bij het hele traject werden betrokken. Ze konden hun zegje doen en voelden zich daardoor mede-eigenaar van het project. Dankzij de bijzondere funderingstechniek werden de palen niet in de grond geheid maar geduwd, wat de overlast voor de omwonenden tot een minimum beperkte. De deadline is gehaald, de kosten zijn binnen het budget gebleven én dankzij de duurzame manier van bouwen, zijn de nieuwe bewoners verzekerd van een lage energierekening. Ik kan dan ook alleen maar positief zijn over onze samenwerking met De Groot Vroomshoop Bouwsystemen.’

Samen de Wijk-In met Domesta.

Wij gingen Samen de Wijk-In met Bert Moorman van Woningcorporatie Domesta.

Bekijk hieronder de video.

Foto’s: Egbertdeboer.com

Tijdelijke huisvesting NUOVO Scholengroep

In Utrecht realiseert De Groot Vroomshoop Bouwsystemen een tijdelijk schoolgebouw in opdracht van de gemeente Utrecht. Door ons plan van aanpak, de kwaliteit van ons systeem, de planning en onze duurzame oplossingen kwamen we als beste bouwer uit de bus. Voor de NUOVO Scholengroep plaatsen we een gebouw voor 3,5 jaar voor ACADEMIE TIEN en voor 1 jaar voor het Leidsche Rijn College. Het gaat om een turn-key onderwijsgebouw van 3 verdiepingen met een bruto vloeroppervlak van 6.200 m² met daarbij de aanleg van het buitenterrein. In de school komen theorielokalen, leertuinen, een aula, laboratoria, klassen voor beeldende vorming, drama/muziek, kantoren en facilitaire ruimten. Vóór de bouwvak werd een gedeelte van het gebouw opgeleverd. In september volgde het tweede deel. Doordat er bouwelementen vrijkwamen van het voormalig verzorgingshuis Heiloo en van Twinta in Hengelo konden we deze hergebruiken. Ook hebben we zonnepanelen toegepast en is de ’social return’ factor 5% van de plaatsingskosten.  Al met al een project om trots op te zijn.

Foto’s: Egbertdeboer.com

nieuwbouwproject Redute in Tiel

Langs de Waal in Tiel, in het groen en op loopafstand van het centrum openbaart zich binnenkort een nieuwe wijk: Redute. In een parksetting worden 43 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.
De Groot Vroomshoop Houtbouw gaat voor 27 rijwoningen, verdeeld over 4 rijen van 5 tot 8 woningen, daken en bergingen realiseren in opdracht van Groothuis Wonen dat deel uitmaakt van TBI. We verzorgen zowel de engineering als de productie in dit project.

Zeventienvoudige berging

In opdracht van Boswijk Bouw BV levert De Groot Vroomshoop Houtbouw bergingen in Almere. De uitdaging in dit project is dat de berging zeventienvoudig is, een stuk gecompliceerder dan de enkele of dubbele bergingen. We geven de bergingen een andere uitstraling dan ons standaard vurenhout en passen een Platewood Frake toe: een snelgroeiende loofhoutsoort, afkomstig uit verantwoord beheerde gecertificeerde bossen. De uitstraling hiervan is exotisch, strak, stijlvol en modern. Het is zeer stabiel en onderhoudsarm.

Meervoudige bergingen in Zaltbommel

Van ketenpartner Hendriks Coppelmans krijgt De Groot Vroomshoop Houtbouw dit jaar verschillende werken in opdracht, allemaal nieuwbouwprojecten. Een mooi voorbeeld zijn de meervoudige bergingen met bruin rabat die we leveren in de Waluwe in Zaltbommel. In oktober ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe huurwoning van Woonline. Bijzonder in dit project is de diversiteit in woningen en bewoners. Het woonprogramma bestaat uit 12 studio’s voor jongeren onder de 23 jaar, 6 reguliere huizen, 1 grote vrije sector huurwoning en huisvesting voor Buurtzorg Jong Zaltbommel.

Cascade Deventer

Project Cascade ligt aan de rand van Deventer in de groene woonwijk Spikvoorde. Voor de 5 bijzondere, stijlvolle geschakelde villa’s en 4 riante vrijstaande woningen levert De Groot Vroomshoop Houtbouw in opdracht van onze vaste relatie Hegeman Bouwgroep prefab daken, gevels en voorzetwanden.