Wij bouwen woonruimte

Onze huisvestingsoplossingen voor woningcorporaties, ontwikkelaars en gemeenten

We gunnen iedereen een fijn thuis. Soms is een dak boven je hoofd even niet vanzelfsprekend. Klinkt als ver van je bed? Naar schatting zoekt 10% van de Nederlandse bevolking met spoed tijdelijke woonruimte. Dat zijn partners die in scheiding liggen, studenten, expats, seizoenwerkers, mensen die gedetacheerd zijn, statushouders, mantelzorgers… Zij komen vaak niet in aanmerking voor een urgentiestatus en hebben te weinig inschrijfduur om een sociale huurwoning te vinden. Voor spoedzoekers zit de woningmarkt op slot. De vraag naar tijdelijke huisvesting neemt toe en blijft. Daar moeten we toch een duurzaam antwoord op geven? Wij kunnen woningcorporaties, ontwikkelaars en gemeenten helpen bij de bouwplannen voor tijdelijke woonruimte met onze huisvestingsoplossingen.

’Naar schatting zoekt 10% van de Nederlandse
bevolking met spoed tijdelijke woonruimte’

15.000 flexwoningen nodig

Flexwonen is tijdelijk wonen zonder wachttijd. Een tussenoplossing voor beperkte tijd. Een vangnet en stimulans om orde op zaken te stellen en een volgende stap in de wooncarrière te maken. Per jaar moeten we in Nederland 15.000 flexwoningen bouwen om de groeiende groep spoedzoekers tegemoet te komen. Onze flexibele bouwsystemen kunnen helpen om deze ambitie waar te maken. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen zet zich daar graag samen met u als woningstichting, ontwikkelaar of gemeente, voor in.

Wij bieden huisvestingsoplossingen die:

  • Prefab en snel gebouwd worden
  • Effectief bijdragen aan duurzaamheidsverplichtingen
  • Voorbeelden zijn van circulair bouwen
  • Comfortabel en zeer energiezuinig zijn
  • Steeds aanpasbaar zijn aan de veranderende woonvraag
  • Hergebruikt en verplaatst kunnen worden
  • Woonwijkproof zijn

Festing®

Festing® is een elementensysteem met beton en staal als basis in een vaste stramienmaat. Elke woning kan ingedeeld worden voor een een- of meerpersoonshuishouden.

Architectuur, indeling, materialisering en gevelafwerking zijn maatwerk en geven het woongebouw uitstraling. De bouwelementen zijn herbruikbaar. De woningen zijn comfortabel en zeer energiezuinig.

Lees meer over Festing®…

Finch

Finch is een duurzaam en modulair bouwsysteem dat Finch Buildings met De Groot Vroomshoop ontwikkelde voor tijdelijke en permanente huisvesting.

De Groot Vroomshoop realiseert de woningen. Deze woonstudio’s zijn gemaakt van massief hout en worden in onze fabriek onder perfecte
omstandigheden geproduceerd.

Lees meer over Finch…

 

Wij bouwen (flex)woningen voor o.a. gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en beleggers. Bent u particulier en op zoek naar een woning? Neem dan contact op met uw gemeente of plaatselijke woningstichting.

Contact


0546-666333
info@degrootvroomshoop.nl

Ineens heeft de spoedzoeker een gezicht…

Een blog van Sabine Elferink, commercieel projectmanager De Groot Vroomshoop Bouwsystemen:
“Teun moet verhuizen, omdat zijn ouders gaan scheiden”, zo komt mijn dochter thuis na een schooldag. Ik laat haar weten dat dit niet leuk is voor Teun. “Waarom kan hij niet in het huis blijven wonen met zijn moeder?”, vraag ik. “Omdat het huis te duur is en dat kan de mama van Teun niet betalen.” “En nu?” “Dat weten ze dus niet en daar is Teun heel verdrietig over”.
Dus de vraag aan gemeenten en woningcorporaties: waar kunnen wij bouwen om kinderen als Teun een fijne plek te geven om te wonen?

Lees meer

De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen kijkt verder dan het gebouw alleen. Hoe past het in zijn omgeving? Hoe past het in uw visie nu en op de lange termijn? We bouwen bewust met hout, circulair, hergebruiken bouwelementen, verplaatsen gebouwen naar nieuwe plekken voor nieuwe mensen. Voor volgende generaties dus.

Handige links

© De Groot Vroomshoop | Privacy statement

Ontwerp door Catapult creëert | Realisatie door TeamCreative