De Groot Vroomshoop - BIM (5)

BIM vereist structurele organisatieverandering

De Groot Vroomshoop - BIM (5)
De Groot Vroomshoop - BIM (3)

BIM is zoveel meer dan een kunstje of voorbijgaande hype in de bouwwereld. BIM vereist een volledig nieuwe manier van werken. Van je eigen organisatie, maar ook van alle partners in de keten. De bouwketen is zo sterk als de zwakste schakel. Die zwakste schakel is De Groot Vroomshoop allerminst.

Bouwen met openBIM IFC is een must voor toeleverancier in de bouw De Groot Vroomshoop Houtbouw. Houtbouw levert onder meer bergingen, gevels en daken. Meer dan 75% van de daken en gevels wordt ‘gebimd’. Dat leidt tot een serieuze foutenreductie en beduidend minder faalkosten, een gestroomlijnder productieproces en kortere bouwtijd. Die korte bouwtijd maakt de toeleverancier tot een gewilde partner in ketensamenwerkingsverbanden en vernieuwende woonconcepten. Bovendien wordt De Groot Vroomshoop eerder betrokken in het bouwproces, waardoor creatief en oplossingsgericht meegedacht kan worden. Dat levert meerwaarde op voor de opdrachtgever en gebruiker.

Om resultaat te boeken met BIM was vergaande verankering binnen de organisatie noodzaak. In de productiehal is onlangs met succes een pilot afgerond met beeldschermen bij de werkplekken aan één productiebaan. Alle informatie, in- en extern, wordt alleen nog digitaal en waar mogelijk meerdimensionaal uitgewisseld. Weg tekeningen, planborden, order- en pakbonnen, afvinklijstjes, memo’s, onderhanden werklijsten. De pilot startte met een instructie en een handleiding. Medewerkers in kwestie pakten het meteen goed op en gaven al na enkele dagen productie aan, niet meer anders te willen. De succesvolle pilot gaf De Groot Vroomshoop voldoende reden om op te schalen naar complete productielijnen voor gevels, daken en bergingen om een nog grotere efficiencyslag te maken.

 

Meer informatie? Bekijk onderstaande video en/of neem contact met ons op.

buildingholland

Bezoek ons op de Building Holland ‘Het innovatie-event’

buildingholland

Building Holland is een driedaags evenement in de RAI Amsterdam waar innovatieve partijen samen bouwen aan de toekomst van Nederland. Het evenement vindt plaats van 11 t/m 13 april. Dit jaar is het thema ‘(RE)BUILDING THE FUTURE’.

De Groot Vroomshoop Groep is als innovatieve bouwer ook te vinden op de Building Holland. Hier staan wij op de Innovatie Boulevard van VolkerWessels – stand 10.024 – samen met onze zusterondernemingen. Via innovaties laten we zien hoe VolkerWessels-ondernemingen “Samen bouwen aan een betere levenskwaliteit”.

VW bouwt aan betere leefomgeving
eenVolkerWesselsonderneming-vierkant
_vierkant
finch-buildings-10-07-2016_0100-hr-2
MorgenWonen
zuiverwonen-vierkant
Gratis toegang?

Registreer u snel en eenvoudig via deze link

Data en tijden:

Dinsdag 11 april 2017: 12.00 tot 18.00
Woensdag 12 april 2017: 10.00 tot 18.00
Donderdag 13 april 2017: 10.00 tot 18.00

Locatie:

RAI Amsterdam (hal 9 en hal 10, Entrance C)
Europaplein
1078 GZ Amsterdam
Stand 10.024

Tot ziens op de Innovatie Boulevard!

10b Amsterdam renovatie

Groot Onderhoud 250 woningen Jacob Geelbuurt te Amsterdam

Stedenbouw nr 742

In de nieuwste editie van het vakblad Stedenbouw staat een artikel over het Groot Onderhoud in de Jacob Geelbuurt in Amsterdam. Hierin lees je ook het interview met onze accountmanager Sabine Elferink over de bijdrage van De Groot Vroomshoop voor dit renovatie project. Wij leveren en plaatsen de 246 prefab houten bergingen. Lees hieronder het interview.

‘Groene’ bergingen

10b Amsterdam renovatie

In de Jacob Geelbuurt, een naoorlogse wijk in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, renoveert Woningcorporatie De Alliantie 250 woningen. De uiteenlopende ingrepen zijn bedoeld om tot een flinke verbetering van de Energie-Index te komen. Eén van de ingrepen is het vervangen van de bergingen. Daarvoor is De Groot Vroomshoop verantwoordelijk. “We leveren en plaatsen 246 bergingen. De vloeren worden door hoofdaannemer Nijhuis aangebracht”, vertelt accountmanager Sabine Elferink. Het is een omvangrijk werk, zegt ze, met veel aandacht voor het logistieke aspect en de planning. “Wat de planning betreft lopen we mee met de bouwstroom. Dat is prima geregeld. Een aantal keren per week komen we bij elkaar om de voortgang te bespreken en eventueel bij te sturen.” Wat de logistiek betreft is er veel oog voor zorgvuldigheid, geeft ze aan. “De woningen staan in blokken met daartussen binnenterreinen. Daar is de opslag en van daaruit wordt gewerkt. In zo’n woonomgeving moet je wel zorgen dat alles intact blijft.” Elferink legt dan uit dat bewust is gekozen voor witte bergingen, een niet-alledaagse keuze. “Een wens van de architect die daarmee aansluit bij de voorschriften van de welstandscommissie. Aan de straatkant zijn witte platen aangebracht die van begroeiing, hedera, worden voorzien. Daarmee krijgen de bergingen een groen karakter.”

Lees hier het gehele artikel over het Groot Onderhoud in de Jacob Geelbuurt in Amsterdam.

groot onderhoud amsterdam
buitenvitrine

Buitenvitrine bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten

buitenvitrine

Vorig jaar was Mark Velhuis, onderzoeker bij het ICB te Holten, in de gelegenheid om een origineel metalen kruis te bemachtigen, dat in de jaren na de oorlog gebruikt werd om de pas aangelegde graven van onze gesneuvelde bevrijders te markeren. Alle graven werden in eerste instantie door dergelijke kruizen gemarkeerd. Mark stelde het kruis ter beschikking van het ICB. (meer…)