Nieuw woongebied Haags Buiten in Den Haag

Aan de zuidzijde van Den Haag tegen Wateringen aan, is een prachtig woongebied gecreëerd: Haags Buiten. Hier genieten de bewoners inmiddels van een bijzondere woonomgeving, die met recht “het beste van twee werelden” genoemd mag worden. Immers een groene en waterrijke omgeving, op korte afstand van het centrum van Den Haag, schept een woonomgeving die van alles het beste biedt. In het gebied zijn in totaal circa 300 woningen gebouwd door ABB Bouwgroep.

Het project bestaat uit een bijzonder gevarieerd aanbod, met twee-onder-een-kapwoningen, diverse type rijwoningen en verschillende appartementen, zowel in het koop- als in het huursegment. Kampman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en Vollmer en Partners is de landschapsarchitect voor de inrichting van het groen in het gebied. In het prachtig woongebied Haags Buiten, genieten de bewoners inmiddels van een bijzondere groene, waterrijke woonomgeving.

Trotse partner

Trots dat wij in opdracht van aannemer en ketenpartner ABB Bouwgroep ook voor dit project de gevelelementen voor het appartementencomplex hebben mogen leveren en de prefab daken en bergingen voor de woningen! Een prachtige opdracht voor een prachtig woongebied!

Haags Buiten is op een mooie tweede plek geëindigd van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2021, een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging. Doel van de prijsvraag is om bouw-, verbouw- of renovatieprojecten te onderscheiden, die aantoonbaar rekening houden met de behoeften van álle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier
gewonnen. Een mooie prestatie!

Kwaliteitgedreven keurmerk HoutbouwersNL voor top-class houtbouwers

Met trots dragen we vanaf nu het Keurmerk HoutbouwersNL. Hiermee committeren wij ons aan top-class houtbouw, prestatie-eisen, productieprocessen en de onafhankelijke toetsing daarop. Het nieuwe keurmerk voor houtbouwsystemen ontzorgt de aannemer die met de WKB te maken krijgt. In de toenemende vraag naar houtbouwsystemen, garandeert dit keurmerk de aannemer dat hij goed zit en hij zijn bouwdossier altijd op orde heeft. HoutbouwersNL; Beter weten, beter bouwen. 

Beter weten, zeker bouwen

HoutbouwersNL. Het enige echte keurmerk voor houtbouwsystemen in Nederland. Beter weten betekent zeker bouwen. Bij elkaar honderden jaren kennis en ervaring met bouwen in hout hebben zich verenigd. Bedrijven die dit keurmerk mogen dragen, committeren zich aan top-of-class houtbouw.

Bouwen met hout neemt een onstuitbare vlucht. En dat is goed voor mens, dier en milieu. Maar het verlangt excellente kennis en kunde. Houten gevel- en dakelementen, houtskeletbouw, CLT en modulair bouwen in hout vereisen meesterschap en professionaliteit. Daarom is er dit keurmerk. Het biedt de gehele bouwwereld niet alleen houvast, maar ook de gewenste zekerheid bij houtbouwprojecten.

Het enige echte houtbouw-keurmerk

Het keurmerk HoutbouwersNL vertegenwoordigt houtbouwers die

 • allen onder KOMO certificatie leveren, waardoor onafhankelijke, geborgde kwaliteitstoetsing.
 • Producten leveren die voldoen aan het Bouwbesluit en aanvullend voldoen aan KOMO-eisen voor het specifieke toepassingsgebied
 • zich hebben verenigd in de sectie Houtbouwsystemen van de NBvT
 • Daarin samen ontwikkelen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid
 • Altijd hout afkomstig uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen (STIP, FSC, PEFC, Keurhout)
 • Samenwerken met gecertificeerde toeleveranciers
 • Jarenlange ervaring hebben in hun vakgebied
 • Zorgen op het gebied van kwaliteit wegnemen

Zij die dit label mogen dragen, werken volgens de strengste prestatie- en kwaliteitseisen op het gebied van productieproces, brand- en constructieve veiligheid, geluid, energiezuinigheid, gezondheid en milieu.

Wet Kwaliteitsborging en HoutbouwersNL

De Wet Kwaliteitsborging verlangt bewijs van bouwers dat zij volgens het Bouwbesluit bouwen. Bouwers in hout met het HoutbouwersNL-keurmerk doorlopen steeds opnieuw objectieve toetsing en goedkeuring als bewijs voor hoogwaardige producten en houtbouwprocessen. Dit geldt ook voor de toegepaste materialen, waardoor het kwaliteitsniveau in de gehele keten is gegarandeerd. Zo is de relevante informatie voor de dossiervorming naar de kwaliteitsborger snel op orde.

Draagt je houtbouwer het HoutbouwersNL-keurmerk? Dan heb je dus een streepje voor bij de kwaliteitborgers. Omdat je moeiteloos aan de eisen voldoet.

Bouw je in hout, kies dan voor HoutbouwersNL. Want dan weet je het beter en bouw je zeker.

Binnenspouwbladen in BABEL in Rotterdamse Schiehaven

In opdracht van bouwerscombinatie Kroon & de Koning en Boele & van Eesteren levert De Groot Vroomshoop Houtbouw als vaste bouwpartner de prefab houten binnenspouwbladen in woongebouw BABEL in Lloyd Yard Rotterdam.

Gebiedsontwikkelaar AM is gestart met de verkoop van 24 unieke tweelaagse appartementen in woongebouw BABEL in Rotterdam. BABEL maakt deel uit van Lloyd Yard, waarin het kadebeeld van vroeger – grote panden en loodsen met een eigen gezicht en wisselend in omvang en hoogte –  eigentijds wordt toegepast. De opvallende en ‘groene’ woontoren komt op de hoek van de Kratonkade en Loods Celebes en vormt een combinatie van traditionele eengezinswoningen en appartementen. Het prijswinnende ontwerp van BABEL komt van architect Laurens Boodt. Hij speelt met dit gebouwontwerp in op de vraag naar woningen voor gezinnen die in de stad Rotterdam willen blijven wonen. Naar verwachting start de bouw binnenkort.

Oplossing landelijk probleem nieuwbouwwijken

In opdracht van Van Wijnen levert De Groot Vroomshoop Houtbouw bergingen met Xylovast met hierin een aparte ruimte voor de warmtepompunit voor 12 duurzame eengezinswoningen binnen het FijnWonen-concept in Volendam. De woningen worden door Fijn Wonen gerealiseerd in opdracht van Stichting Woningbeheer De Vooruitgang.

De Groot Vroomshoop is ketenpartner voor het FijnWonen-concept dat als doel heeft comfortabele en duurzame woningen voor meer mensen betaalbaar te maken. Duurzaam leven zonder in te leveren.

Bergingen met Xylovast en warmtepomp

De bergingen zijn al bijzonder omdat ze bekleed zijn met Xylovast® en daarmee zowel onderhoudsarm als klimaatbestendig zijn. In samenwerking met de opdrachtgever hebben we bovendien een oplossing bedacht om de buitenunit van de warmtepomp in de berging te verwerken. Daarmee is de weinig fraaie installatie uit het zicht en wordt geluidsoverlast voor de buren tot bijna 0 dB gereduceerd. We hebben geluiddempende roosters aangebracht en een LPV-vloer ontworpen met een sparing voor elektra en afvoer voor het condenswater uit de buitenunit. Dit is een oplossing voor een landelijk probleem in nieuwbouwwijken en verdere uitrol staat op stapel.

Houtbouw x Hegeman Bouwgroep

Onze werkmaatschappij Houtbouw doet projecten opleven en vertaalt maatwerk vraagstukken naar prefab modulaire oplossingen. Denk aan bergingen, daken, gevels en volledige houtskeletbouw. We gaan op pad met Wilco Lubbers (hoofd commercie) om een kijkje te nemen bij project Cortile in Oldenzaal. Dit is een van de projecten waarin we samenwerken met onze ketenpartner Hegeman Bouwgroep. Benieuwd waarom we al jarenlang samenwerken? Bekijk de video. 👇🏻

Nieuwbouwwijk Dijkstraten in Best

Nieuwbouwwijk Dijkstraten in Best is bijna af.  Jongen bouwpartners heeft fase 1 tot en met 4 net voor de bouwvak opgeleverd en de voorbereidingen voor fase 5 zijn in volle gang. In totaal bouwt Jongen Bouwpartners 164 woningen in deze nieuwbouwwijk volgens het PlusWonen concept van Volkerwessels. De Groot Vroomshoop Houtbouw is trotse ketenpartners van dit concept en levert voor al deze nul-op- de-meterwoningen de prefab houten daken en bergingen. (meer…)

Transitieteam Circulaire Bouweconomie komt met De Circulair Bouwen Podcast

Hoe kan circulair bouwen bijdragen aan de grote woningbouwopgave? Die vraag staat centraal in de nieuwe podcast van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.

De politiek wil tot 2030 minstens 1 miljoen betaalbare woningen bouwen, zeker 100.000 per jaar. We bouwen er nu nog geen 70.000. Het moet dus sneller en goedkoper. En als het even kan duurzamer. In De Circulair Bouwen Podcast bespreken deskundigen en doeners op het gebied van circulair bouwen de kansen en uitdagingen. Wat is nodig voor een succesvolle transitie naar circulair bouwen? Welke mogelijkheden bieden fabrieksbouw en houtskeletbouw? Wat is nodig om gebruik van biobased materialen rendabel te maken? En welke rol spelen woningbouwcorporaties bij de transitie?

Vaste gasten zijn:

 • Marjet Rutten, ondernemer, trendwatcher en auteur van zes boeken over veranderingen in de bouwsector waaronder de bestseller ‘Van YabYum naar Dimsum’;
 • Vincent Gruis, hoogleraar Housing Management (TU Delft) en voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie;
 • Dwarsdenker Jan Willem van de Groep geeft wekelijks zijn visie in een column.

Op bezoek bij de koplopers

De verslaggever gaat elke aflevering op bezoek bij koplopers op het gebied van circulair bouwen.

Zo kwamen ze in de aflevering #2: Fortnite spelen in de bouw op bezoek bij De Groot Vroomshoop in de productie van De Groot Vroomhoop Houtbouw B.V. en gaf onze collega Wilco Lubbers antwoord op de vragen. Beluister de podcast via: https://omny.fm/shows/de-circulair-bouwen-podcast/2-fortnite-spelen-in-de-bouw

 

Presentatie, redactie en productie: Ewout de Bruijn en Maarten Hagg, Leene Communicatie b.v.

Beluister alle circulair bouwen podcasts in je favoriete podcastapp of via circulairebouweconomie.nl/podcast

Rapportage Woningbouw in hout

De Groot Vroomshoop Houtbouw vertaalt maatwerk vraagstukken naar prefab modulaire oplossingen: bergingen, daken, gevels en volledige houtskeletbouw.
Veel woningcorporaties willen bouwen met hout, maar hebben ook vragen. De ‘Rapportage Woningbouw in hout’ gaat o.a. in op houtbouwsystemen voor sociale woningbouw, bouwkosten en geeft tips voor een goede uitvraag.

Conclusie: je kunt prima concurrerend bouwen met hout en voldoen aan alle Bouwbesluit- en BENG-eisen.