Samen-de-Wijk-In met Woningcorporatie Domesta

‘We waren blij verrast, en dat maak je niet vaak mee bij een bouwproject.’

Een mooi compliment van onze opdrachtgever Bert Moormann, directeur bij Woningcorporatie Domesta. We gingen Samen-de-Wijk-In en bekeken het project Woonzorgcomplex Hoogeveen: het nieuwe thuis voor 27 ouderen met een verstandelijke beperking. Dit woonzorgcomplex moest in een zeer kort tijdsbestek worden gerealiseerd. In maar een half jaar tijd moest het gebouw sleutelklaar opgeleverd worden en nemen de bewoners er hun intrek. Bekijk de video en lees meer informatie over de eisen, randvoorwaarden en de samenwerking op: https://samendewijk-in.nl.

Speciaal en innovatief project

Trots zijn wij op ons bouwproject Woonzorgcomplex Hoogeveen. Niet alleen om het prachtige eindresultaat en een tevreden opdrachtgever, maar ook vanwege de nieuwe techniek die we gebruikten. Vanwege de ‘slappe’ grond was heifundatie noodzakelijk. Om trilling en overlast voor de buurt te voorkomen, en als gevolg van de grondsamenstelling, kozen we voor drukpaalfundering. Een fantastische uitdaging. Haalbaar, dankzij een slim en duurzaam bouwsysteem. Bekijk de video!

Niet heien, maar drukken

Eerste paal voor woonzorggebouw aan dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen

De eerste paal van een nieuw woonzorggebouw aan de dr. G.H. Amshoffweg gaat dinsdag 17 april de grond in. Dan start de bouw van het nieuwe thuis voor 27 oudere bewoners met een verstandelijke beperking. Domesta laat dit bouwen voor Promens Care*, die het huurt en de zorg verleent. (meer…)

Verplaatsbare woningen zijn meer circulair dan reguliere nieuwbouwwoningen

Bouwers, corporaties en gemeenten: volop kansen voor verplaatsbare, circulaire woning

De verplaatsbare woning is in opkomst. Gemeenten, corporaties en bouwers zien kansen om circulairder te bouwen met die woningen. Dat is de belangrijkste conclusie van het congres ‘Circulair bouwen met verplaatsbare woningen’ dat Watkostdebouwvaneenhuurwoning en het Expertisecentrum Flexwonen afgelopen donderdag 15 maart organiseerden. Zij deden dat samen met drie grote producenten van verplaatsbare woningen, Finch van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen, Heijmans ONE van Heijmans en NEZZT van De Meeuw. Mede aanleiding voor het congres vormde het advies dat de organiserende partijen in december formuleerden ten behoeve van de Transitieagenda Bouw, onderdeel van het Rijksbrede programma Nederland Circulair 2050. Tijdens het uitverkochte congres met vertegenwoordigers van bouwers, corporaties en gemeenten kwam naar voren dat verplaatsbare woningen in opkomst zijn door de groeiende vraag naar kleine, flexibele en kwalitatief goede huisvesting. Bovendien presteren zij nú al beter dan reguliere nieuwbouwwoningen als het gaat om circulariteit. Ook bleek dat de businesscase geen knelpunt is voor verschillende corporaties in de zaal. (meer…)