finch-buildings-donker

100% circulair bouwen met verplaatsbare woningen

Bouwers formuleren concrete adviezen Transitieagenda Bouw

finch-buildings-donker
Zo snel mogelijk de stap maken naar 100% circulaire woningbouw en zo de klimaatimpact van de bouwsector fors reduceren. Dat is de gezamenlijke ambitie van drie grote Nederlandse producenten van verplaatsbare woningen: Finch van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen, Heijmans ONE van Heijmans en NEZZT van De Meeuw. Om de komst en realisatie van 100% circulaire woningbouw te versnellen en de business case (meer…)

Weiteveen (1)

Semipermanente huisvesting Veltman Kliniek in Weiteveen

Weiteveen (1)

Treant Zorggroep startte in de lente van 2017 met de renovatie en verbouw van locatie Veltman in Weiteveen. De huidige huisvesting ondergaat een flinke metamorfose om meer ruimte en comfort te creëren voor cliënten. Veltman is een beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen. Verwachting is dat de renovatie en verbouw na anderhalf jaar gereed is.

Om de grote metamorfose van de bestaande locatie te kunnen realiseren, waarbij de kleine kamers worden samengevoegd tot grote kamers, heeft de Veltman kliniek  semipermanente huisvesting nodig welke onderdak biedt aan 20 cliënten voor een periode van 10 tot 15 jaar. Na een offerte procedure heeft de Treant Zorggroep de realisatie van deze semipermanente huisvesting gegund aan De Groot Vroomshoop Bouwsystemen. Huisvesting van een hoge kwaliteit welke door inzet van duurzaam hergebruikte componenten binnen het budget en binnen de korte planning gerealiseerd kon worden.

Het resultaat mag er zijn en wij wensen de bewoners veel woonplezier in deze semipermanente huisvesting.

Weiteveen (2)
Weiteveen (5)
zwolle (2)

Semipermanente huisvesting voor Geert Groteschool Zwolle

zwolle (2)

Via het onderwijsbureau Meppel is bij ons de aanvraag binnen gekomen voor de uitbreiding van De Geert Groteschool in Zwolle. Het ging om een uitbreiding van de school met semipermanente huisvesting voor een gebruiksperiode van maximaal 15 jaren. Aan de hand van het ontwerp van De Bruin Architecten uit Zwolle heeft De Groot Vroomshoop een offerte ingediend en vervolgens het werk gegund gekregen.

Inmiddels is de uitbreiding gereed en het resultaat mag er zijn! De semipermanente huisvesting sluit perfect aan bij het bestaande schoolgebouw. Wij wensen de leraren en leerlingen veel plezier in de nieuwe huisvesting.

Foto's bestaande school

Geert-groteschool-bestaand3
Geert-groteschool-bestaand2
Haarlem - delftplein (5-1)

Tijdelijk wooncomplex Delftplein in gebruik

Haarlem - delftplein (8)

Op woensdag 30 augustus was het zover. Het tijdelijke wooncomplex aan het Delftplein in Haarlem is in gebruik genomen. Wethouder Joyce Langenacker en Chris Schaapman, directeur-bestuurder Elan Wonen, overhandigden symbolisch de sleutel aan de nieuwe bewoners van het complex.

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in ongeveer 9 maanden tijd 160 appartementen voor statushouders en reguliere woningzoekenden gerealiseerd. Opdrachtgever Elan Wonen hoopt zo bij te dragen in het aanbod voor woonruimte voor statushouders en reguliere woningzoekenden.

Trots

De wethouder gaf tijdens de officiële overhandiging aan: “Ik ben er trots op dat we dit samen met Elan Wonen in Haarlem zo snel hebben gerealiseerd. Nog geen twee jaar terug werd deze locatie binnen de gemeente voor het eerst geopperd voor nieuwe woningen en nu staan we hier met deze enthousiaste nieuwe bewoners.”

Snel, betaalbaar en duurzaam

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft volledig gebruik gemaakt van hergebruikte elementen. Hierdoor is de tijdelijke huisvesting niet alleen een betaalbare oplossing met een snelle levertijd geworden, maar ook nog eens een hele duurzame oplossing.

Meer informatie?

Meer informatie over de tijdelijke huisvesting? Bekijk ook eens het filmpje met Chris Schaapman, directeur-bestuurder van Elan Wonen, op www.samendewijk-in.nl of bekijk het laatste nieuws over onder andere de sleuteloverdracht op www.elanwonen.nl.

Wij wensen alle bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning!

Haarlem - delftplein (9-1)
Haarlem - delftplein (5-1)

Ook op zoek naar tijdelijke huisvesting?

Neem contact met ons op!  Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing.

Op dit moment hebben wij nog twee grote tijdelijke gebouwen beschikbaar, welke wij geheel volgens uw wensen aan kunnen passen en verplaatsen.

Drachten - semipermanente woningen (4)

Semipermanente woningen in Drachten succesvol opgeleverd

Op 3 juli was het zover. De 24 semipermanente appartementen aan de Stationsweg in Drachten zijn succesvol opgeleverd. Accolade en de gemeente Smallingerland hebben de handen ineen geslagen om aan het tekort aan woonruimte voor jongeren, kleine huishoudens en statushouders tegemoet te komen. Er geldt een tijdelijke huurovereenkomst van vijf tot zeven jaar. Zo blijft dit gebouw beschikbaar voor deze doelgroep.

Deze tweekamerappartementen zijn speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 18 t/m 27 jaar. Hieronder vallen ook vluchtelingen met een verblijfsstatus. Omdat het moeilijk in te schatten is of de vraag naar woningen voor deze doelgroep blijvend is, heeft de woningcorporatie ervoor gekozen om de woningen te realiseren in semipermanente huisvesting voor een periode van 10 jaar.

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in goed overleg met opdrachtgever Accolade het gehele traject in eigen beheer verzorgd, van ontwerp tot realisatie. Zo zijn de tweekamerappartementen uitgerust met een keukenblokje, aparte badkamer en slaapkamer. Tussen de twee gebouwen is een transparante overkapping en een overdekte fietsenstalling gerealiseerd en er zijn terrasschermen geplaatst. De moderne gevelafwerking zorgt voor een gebouw met een mooie frisse uitstraling.

Accolade heeft op donderdag 13 juli gezorgd voor een feestelijke opening voor de toekomstige bewoners en de omwonenden. Wij wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier in hun nieuwe huisvesting.

bouwsystemen

Opening KTS Teylingen College

gv-voorhout-5637_norbert_van_onna-copy-large

Op 11 mei was de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw voor KTS Teylingen door gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Kees van Velzen en schooldirecteur Ton de Groot. De gehele dag heeft ook voor de leerlingen in het teken gestaan van feest en verkeersveiligheid!

Tijdens de officiële opening was onze projectleider Gerrit Fokke aanwezig namens De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V. en werd ook nog even in het zonnetje gezet.

opening Teylingen

Wij zijn trots op dit mooie schoolgebouw en feliciteren het Teylingen College met de nieuwe huisvesting!

bouwsystemen
bouwsystemen
bouwsystemen
GV-Voorhout-5739_Norbert_van_Onna copy (Large)
Meer informatie:

Lees hier meer over de opening van de nieuwbouw op de site van het Teylingen College.

Meer informatie over dit project, bekijk ons projectblad ‘Permanente onderwijshuisvesting – Teylingen College KTS